Results 1 to 3 of 3

Thread: Pivot Table Relationship displaying incorrect Time Value

  1. #1
    Neophyte REDsinceKEV's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    UK
    Posts
    2
    Articles
    0

    Question Pivot Table Relationship displaying incorrect Time Value



    Register for a FREE account, and/
    or Log in to avoid these ads!

    Hi

    I am new to this forum (forums in general tbh) and I've got a Pivot Table (PT) problem that I can't figure out.

    I have 2 tables and I want to build a PT relationship between them to pull in a value. I can then compare the values against each other.

    I have scaled down the TBL data for illustration purposes. You can see TBL 1 displaying the PT data (custom filtered). However, TBL 2 (which is not a PT) contains static values that I need to pull into the PT. The problem I face is that the static value gets 'summed' or 'counted' when dropped in the 'values' quadrant of the PT - I suspect due to inherent PT core functionality - what PTs are designed for!

    Is there anyway around this? I need to remain within the PT functionality, as the data needs to remain dynamic (like a data model) so copying the data out into another TBL will not work, as links to other TBL data will be severed.

    Hopefully someone has a solution?
    Attached Files Attached Files
    Many thanks

    K

  2. #2
    Super Moderator NBVC's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Mississauga, Canada
    Posts
    1,518
    Articles
    0
    Excel Version
    Excel 2016
    Did you try dropping the values column into the Rows Area instead of the Summing Area?


  3. #3
    Neophyte REDsinceKEV's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    UK
    Posts
    2
    Articles
    0
    Quote Originally Posted by NBVC View Post
    Did you try dropping the values column into the Rows Area instead of the Summing Area?
    Thanks for the reply. No didn't try this (obvious to me now)....let me have a play as it may be sufficient for what I need. Looks like the static values are intact this way, so now just investigating why some Technician Names are no longer displaying in the table - they have values and are not removed via filtering so should be visible.

    Thanks for your help with this - much appreciated.
    Many thanks

    K

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •